Materialen

 "Every time you spend money,
you're casting a vote 
for the kind of world you want."

Anna Lappé

Duurzaamheid is voor ons belangrijk. 
Onze producten blijven jarenlang mooi en solide. 

U heeft drie jaar garantie, maar de afdaken en ombouwen zijn ontworpen om minimaal 15 jaar probleemloos te staan. 
Onze afdaken en kliko-ombouwen worden in eigen werkplaats vervaardigd van duurzame materialen.

 Voorbeeld waxedwood.Waxedwood vuren
Een duurzaam geproduceerde houtsoort afkomstig uit Scandinavie, Rusland en de Baltische state

Door toevoeging van een extra WAX-EMULSIE aan de impregneervloeistof neemt het hout tot 80% minder vocht op.

Dit resulteert in een aantal voordelen zoals veel langere levensduur en veel minder verwering waardoor het hout er na jaren nog mooi uitziet.

Het hout is goed te schilderen en te beitsen. Een minimale levensduur van 15 jaar is gegarandeerd. 

Almendrillo FSC Hardhout. Voorbeeld Almendrillo

Almendrillo is een duurzame houtsoort. Een minimale levensduur van 15 jaar is gegarandeerd. Ze is qua kleur een lichtere houtsoort met gedeeltelijk een lichte “vlammentekening”. Als ze aan het zonlicht blootgesteld wordt, ontwikkelt zich een mooie Teakachtige kleur. Almendrillo is verantwoord geproduceerd hout en komt uit bossen in Zuid Amerika en wordt standaard fabrieksmatig geolied. Het hout is goed te schilderen en te beitsen

Antraciet leitjes. Voorbeeld Leitje

Wij gebruiken Samaca Leitjes, uit Noord Spanje. De dikte van de leien is gemiddeld ongeveer 5 mm. De leitjes worden geboord in de werkplaats en bevestigd met RVS schroefjes. 

De winning van leisteen vindt plaats in open groeven. Uit de groeven worden schollen en blokken gewonnen, die in de fabriek op maat worden gezaagd en daarna met de hand of een hamer gespleten. In de Samaca 55 zit weinig koolstof. Dat is heel weinig. Des te minder koolstof, des te duurzamer de lei.

 

Verzinkte Golfplaat. Voorbeeld golfplaat

Wij gebruiken als een van de weinigen nog de traditionele verzinkte golfplaten met een golf van 2 cm hoog. De golfplaten zijn voorzien van een aluzink coating. Dit geeft een betere bescherming. De golfplaten zijn een halve millimeter dik, krasbestendig, en worden voorgeboord voor de bevestiging aan het dakframe. 

Zinken dakgoot. Voorbeeld golfplaat
Een dakgoot maakt uw afdak extra duurzaam, doordat regenwater makkelijk kan worden afgevoerd. Handig bij afdaken met het dak naar voren, want u blijft droog als u het afdak of schuurtje binnengaat. Daarnaast vormt de zinken dakgoot een mooie eenheid met onze dakbedekking. Ook de prijs valt mee, voor een afdak van 2 m breed is de meerprijs € 225 inclusief montage. De dikte van de dakgoot is is 0,8mm.

U heeft een afvoer nodig, zoals een riolering of een drainagebuis of drainagebak.

RVS en Dynaplus. Voorbeeld RVS bevestigingsmateriaal

Alle bevestigingsmaterialen zijn van RVS of Dynaplus. Dit zorgt voor een lange levensduur, geen verkleuring van schroeven en hout.